Skip to main content

Historie

Eksisteret siden 1950

Mange års erfaring i feltet

Gennem årene har vores felt bevæget sig mod større specialisering, og efterspørgslen efter skræddersyede og intelligente løsninger og teknologier er steget.

Vores virksomhed har udviklet sig til at imødekomme sådanne krav, og vi leverer nu et stort udvalg af produkter og tjenester med speciale i at udvikle og fremstille kundetilpassede, avancerede højkvalitetskonstruktioner. Vi er parate til at møde fremtidens udfordringer og fortsætte med at levere fremragende løsninger.

1950

Firmaet blev grundlagt

Seasight Group A/S er vokset ud af skibsbygningsindustrien. Det begyndte tilbage i 1950, hvor Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri (HSSB) blev grundlagt. En gruppe fiskere og forretningsdrivende rejste en del af kapitalen til virksomheden sammen med den unge og nyuddannede skibsbygger Carl Erik Kristensen Sr., der blev udpeget til leder af firmaet.


1990

Primært fokus

Indtil 1990 beskæftigede HSSB sig primært med nybyggerier, vedligeholdelse og reparationer til fiskeindustrien – primært omkring Nordsøen, men også til de nordatlantiske lande.

Hårde tider i begyndelsen af 1990erne

Sidst i 1980erne og først i 1990erne var det hårde tider for fiskeindustrien, og en bredere forretningsstrategi blev lagt, hvorefter en lang række byggerier af færger, arbejdsbåde og et stort antal specialprojekter er blevet udført over årene.


1991

Generationsskifte

I 1991 overdragede et generationsskifte ledelsen til Hans Peter Kristensen – søn af Carl Erik Kristensen Sr. – i tæt samarbejde med Kåre Madsen, som er gift med Carl Erik Kristensen Sr’s datter, Inge Line Madsen. Hans Peter Kristensens kone, Birgitte, har også været ansat i firmaet i mange år, og sammen overtog de to ægtepar hovedparten af ejerskabet og ledelsen.


1995

To skibsværfter går sammen

I 1995 blev det tidligere Johannes Kristensen Skibsværft overtaget af Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri (HSSB). De to skibsværfter var naboer, og Johannes Kristensen var far til Carl Erik Kristensen Sr. Johannes Kristensen grundlagde sit værft in 1922 ved Struer og flyttede til Hvide Sande i 1938 for at blive en del af den voksende fiskeindustri. Det var Johannes, som foreslog fiskere og erhvervsdrivende at gå i kompagniskab med hans søn og støttede etableringen af HSSB. Johannes Kristensens Skibsværft led under de hårde tider i fiskeindustrien, og ved sammensmeltningen af de to skibsværfter blev der brug for at inddrage nye forretningsområder. Det blev den tidlige start på Hvide Sande Steel, som i dag hedder Seasight Solutions A/S. De fik de første ordrer fra Vestas Wind Systems i 1996.


2009

Front fendere til CTV’er

I 2009 etablerede man firmaet RG Seasight Fenders sammen med RG Group med det formål at producere front fendere til ctv’er (crew transfer vessels) til offshore vind industrien. Seasight Group A/S solgte vores andel til RG Group i 2021, og firmaet fortsætter med stor succes.


2011

Seasight Davits A/S grundlægges

I 2011 blev firmaet Seasight Davits A/S grundlagt i samarbejde med Jimmy Staal Damsgaard, som havde stor erfaring med Davit kraner i den støt voksende offshore vindindustri. I dag har dette firma et globalt netværk med datterselskaber i Storbritannien, Taiwan og USA.  Carl Erik Kristensen Jr’s bror, Alex Kristensen, er indtrådt i selskabet i 2021 og er en del af ledelsesteamet. Han har indledt et generationsskifte med Jimmy Staal Damsgaard. Alex har haft en international karriere med global erfaring fra Viking Lifesaving Equipment arbejder på opbygningen af de globale salgs- og service organisationer.

Etableringen af Hvide Sande Agency and Supply

2011 dannede også rammen om etableringen af Hvide Sande Agency and Supply i kompagniskab med to andre firmaer fra Hvide Sande. Agentvirksomhed, forsyninger, læsning, lodsning og stevedoring i de danske vestkysthavne er kerneforretningen i dette selskab. Seasight Group A/S købte alle aktierne i virksomheden fra de to andre medstiftere og indgik partnerskab med Baltic Shipping, som opererer den største flåde af fragtcoastere i Nordeuropa – herunder de fleste af de cargoskibe, som anløber Hvide Sande Havn.


2017

Generationsskifte

I 2017 overgav Hans Peter Kristensen og Kåre Madsen gruppeledelsen til deres sønner, Carl Erik Kristensen Jr og Anders Madsen. Carl Erik startede som lærling på Hvide Sande Shipyard i 1996, og det samme gjorde Anders i 2000.
En plan for et både finansielt og ledelsesmæssigt generationsskifte blev igangsat i 2007, hvor firmaets professionelle bestyrelsesformand og rådgivere udviklede en dynamisk handlingsplan.

Nyt ledelsesteam

Fra 2013 til 2017 delte Hans Peter og Carl Erik ledelsen, og i 2017 dannede Carl Erik og Anders deres ledelsesteam. Både Hans Peter og Kåre fortsatte med at arbejde for firmaet. Efter kyndig vejledning fra bestyrelsesmedlemmerne og med gensidig respekt fortsatte samarbejdet mellem de to generationer, hvor fædre, sønner, onkler og fætre arbejder sammen.


2019

Ny fabrik på Frejasvej i Ringkøbing

I 2019 købte vi fabrikken på Frejasvej i Ringkøbing til montering og servicering af Davit kraner, som base for Seasight Davits A/S og produktionsfacilitet for Seasight Solutions A/S.


2020

Blaaholm A/S sammensluttet med Seasight Solutions

I 2020 erhvervede vi en af vore højt respekterede konkurrenter i vindindustrien, Blaaholm A/S i Esbjerg, og sammensluttede dem med Seasight Solutions A/S. Al produktion og stabsfunktioner blev slået sammen med de eksisterende, men et ingeniør- og designteam blev etableret i Varde for at forbedre vores kapacitet indenfor konstruktion og design.


2022

Fortsat vækst

Seasight Group satser fortsat på vækst – baseret på værdier om troværdighed, MEGET tilfredse kunder, MEGET tilfredse ansatte og en målsætning om, at alle medarbejdere skal have det sjovt med at gå på arbejde.

Gå til toppen